Whatsapp
Ar-Ge

BURÇELİK AR-GE MERKEZİ

2017 yılından itibaren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı olan Burçelik Ar-Ge Merkezi’nin, yürüttüğü faaliyetlerde iş süreçlerini iyileştirme, yeni ürün gamı oluşturma ve müşteri beklentilerin üzerinde durulmaktadır.

Burçelik A.Ş. Ar-Ge Merkezi ‘nde geliştirdiği akılcı ve pratik çözümlerle müşterilerine yenilikçi ve teknolojik çözümler sunar.Firmamız bünyesinde yeni ürünlerin geliştirilmesi ve üretilebilmesi için gereken tasarım, analiz yazılımları ve test- ölçüm cihazları mevcuttur.

Konusunda uzman mühendislik kadromuz, yenilikçi bakış açımız ve 50 yılı aşkın tecrübemizle kırma-eleme makinaları ve tesisleri  konusunda agrega, maden sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeteneğe sahibiz.

 

TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENEN BURÇELİK AR-GE ARAŞTIRMA PROJELERİ;

2002 yılı içinde ‘Kırıcı İş Makinelerinde Kullanılan Çene ve Çekiç İçin Yeni Bir Malzeme Araştırılması Geliştirilmesi Projesi Malzeme Üretimi’ için Tübitak 1501 Proje Desteği başvurusu yapılmış, proje kabul edilmiş ve başarı ile sonuçlandırılmıştır.

2012 yılı içinde ‘Konkasör Tesis Optimizasyonu’ için Tübitak 1501 Proje Desteği başvurusu yapılmış, proje kabul edilmiş ve başarı ile sonuçlandırılmıştır.

2012 yılı içinde ‘Kentsel Dönüşümde Kulanılacak Rotorlu Mobil Kırıcı Tasarımı ve Üretimi’ için Tübitak 1501 Proje Desteği başvurusu yapılmış, proje kabul edilmiş ve başarı ile sonuçlandırılmıştır.

2013 yılı içinde ‘Pilot Hurda Eleme Ünitesi’ için Tübitak 1501 Proje Desteği başvurusu yapılmış, proje kabul edilmiş ve başarı ile sonuçlandırılmıştır.

2019 yılı ‘Çıkış Ağzı Açıklığı Uzaktan Otomatik Olarak Ayarlanabilen Yüksek Kırma Kapasitesine Sahip Yeni Nesil Çeneli Kırıcı Geliştirilmesi’ için Tübitak 1501 Proje Desteği başvurusu yapılmış, proje kabul edilmiş ve başarı ile sonuçlandırılmıştır.

 

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANALİZ YETKİNLİĞİ

Burçelik A.Ş. bilgisayar destekli mühendislik (CAE) ekibi kendi bünyesinde gerçekleştirdiği bilgisayar destekli dizayn (CAD) çalışmaları ile sektöründe öncü bir firmadır.

Müşterilerine;

Sonlu Elemanlar metodu ile ürün üzerinde statik ve dinamik analizler

Hareketli mekanizmaların kinematik analizleri

Ürün ve proseslerin optimizasyon analizleri gibi bir çok alanda müşterilerine hizmet verir.

 




TESTLER

Burçelik A.Ş. AR-GE, ürünlerinin standartlara uygun olarak tüm müşteri gereksinimlerini sağladığını test edebilmek için gereken tüm metodolojilere sahiptir.

 

-Los Angeles Test Cihazı
-Bond Değirmeni
-Agrega Kırma Testi (Impact Value)
-Laboratuvar tipi çeneli kırıcı
-Test Ölçüm Ekipmanları
-Malzeme İçerik Ölçüm Ekipmanları
-3D Ölçüm Tezgahları

 

PATENT,FAYDALI MODEL VE TASARIM TESCİLLERİ

Patent1-2012- Bir Otomatik kontrollü çeneli kırıcı

Patent2-2013- Üç Kademeli Titreşimli Besleyici

Patent3-2020- Çeneli Kırıcılarda Çene Açıklığı Ayarının Opik Tanımlama Teknolojisi ile Uyumlu Otomasyonun Algoritması

Patent4-2021-Yapay Zeka Destekli Bir Kırıcı

Patent5-2022- Mineral ve Agrega Kırıcı Tesislerde Kullanılmak Üzere Yapay Zeka Algoritmaları ile Desteklenen Bir Sistem ve Yöntem

Patent6-2023-Agrega Üretim Sistemlerinde, İşletim Parametrelerinin Modellenerek Enerji Tasarrufu, Üretim Miktarı ve Üretim Kalitesinin Toplu Optimizasyonu için Tasarlanmış Algoritma

Patent7-2024- Darbeli Kırıcılarda Aşınma Değerlerinin Ölçümüne Yönelik Kestirimci Bakım Avantajı Sunan Yapay Zeka Destekli Bir Kontrol Sistemi


Faydalı model1-2002- Dökümhaneler İçin Modüler Kalıp Derece Sistemi

Faydalı model2-2018-Hurda Eleği

Faydalı model3-2018-Boru Hatları Yastıklama Makinesi

Faydalı model4-2018-Mobil Paletli Elekli Konik Kırıcı


Tasarım Tescili1-2008-Mobil Rotorlu Kırıcı

Tasarım Tescili2-2010-Paletli Rotorlu Kırıcı

Tasarım Tescili3-2014- İnce Kum Makinesi

Tasarım Tescili4-2019-Mobil Çeneli Kırıcı, Mobil Elek, Mobil Konik Kırıcı

Tasarım Tescili5-2021-Silindir Taş Kırma Makinesi

Tasarım Tescili 6-2022- Wobbler Besleyici

Tasarım Tescili 7 -2023- Sarsak Elek

Tasarım Tescili 8 -2023- Konik Kırıcı

Tasarım Tescili 9 -2024- Liman Yükleme Bunkeri